Tijd anders invoeren: Deel 2/3

Over berekeningen logisch/ophaal, FMP Advanced, beveiliging records/velden en scripts parameters/activering.
Gebruikersavatar
René Ros
Site Admin
Berichten: 65
Lid geworden op: 26 feb 2017 20:46

Tijd anders invoeren: Deel 2/3

Bericht door René Ros »

In de vorige tip van deze serie gaven we een berekening om een tijd gemakkelijker in te kunnen voeren. Deze tip sluit daarop aan en laat zien hoe de berekening met scriptactivering toegepast kan worden.

Het toepassen van de eigen invoer hoeft eigenlijk alleen als een gebruiker het veld in een lay-out bewerkt zodat het niet in de Automatisch Invoeren-berekening als veldoptie hoeft te staan. Als het veld een opgezochte waarde moet krijgen dan zit dat elkaar bovendien in de weg. In dat geval is het handiger - maar ingewikkelder - om Scriptactivering te gebruiken. In dit geval betekent het dat na het wijzigen van een veld een script uitgevoerd zal worden dat de invoer aanpast.

Hiervoor kan een algemeen script (bv. 'Tijd Invoer') gemaakt worden met de scriptstap Veld Instellen[] maar zonder doelveld op te geven. Dit zorgt er voor dat de berekening wordt toegepast op het huidige veld, waar de cursor in staat, zodat er maar één script nodig is voor een oneindig aantal veldobjecten.
Bij de optie Berekend Resultaat kan nu dezelfde berekening worden ingevoerd behalve dat de functie Self wordt vervangen door Get ( InhoudActiefVeld ) dat de inhoud van het huidige veld geeft.
Omdat de BijValidatieObject gebeurtenis een scriptresultaat verwacht behoort het script afgesloten te worden met de scriptstap Script afsluiten [ True ].

Bij elk veldobject waar u deze invoer toegepast wilt hebben, stelt u bij Scriptactivering het script in (een scriptparameter is niet nodig) voor de BijValidatieObject gebeurtenis. De berekening is ook geschikt voor gebruik in de Zoeken Modus (zonder zoek-operatoren) zodat u die optie kunt inschakelen. Scriptactivering van een lay-outobject instellen kan o.a. in de Lay-out Modus via menu Opmaak, Scriptactivering instellen.

In een volgende tip wordt getoond hoe de berekening aangepast kan worden voor gebruik met een Tijdstempel veld.


Afbeelding
Met vriendelijke groet,
René Ros

FMTraining
Hét FileMaker trainingsinstituut van Nederland.
Plaats reactie