Bellen met een QR barcode

Over tabellen, velden, lay-outs en -objecten.
Gebruikersavatar
René Ros
Site Admin
Berichten: 65
Lid geworden op: 26 feb 2017 20:46

Bellen met een QR barcode

Bericht door René Ros »

U heeft een telefoonnummer op een FileMaker lay-out staan en de persoon naast u wil dat bellen? Of een webadres openen met een mobiele telefoon waar geen FileMaker Go op is geïnstalleerd?

Een hele leuke en eenvoudige manier is om een QR barcode met een webdienst op een scherm lay-out te plaatsen. Een QR barcode kan met de meeste mobiele telefoons via de camera 'gescand' worden.
Het e-mail adres kan dan gebruikt worden voor een nieuwe e-mail, het webadres geopend worden, een WiFi netwerk ingesteld worden, enzovoort.

Maar een QR barcode kost veel ruimte en meer dan één kan de oorzaak zijn dat de verkeerde gelezen wordt. Een mooie oplossing is om een pop-overknop te plaatsen met daarin een webviewer. Afdrukken kan natuurlijk ook en dan is de webviewer voldoende.
Een webviewer wordt meestal gebruikt om een webpagina te tonen maar een enkele afbeelding is ook mogelijk. Met de scriptstap 'Invoegen vanuit URL' kan de afbeelding ook in een containerveld opgeslagen worden als dat gewenst is.

Een webdienst die een plaatje van een QR barcode genereert is bijvoorbeeld de QR Code Generator van goQR. Het voorbeeldbestand dat bij deze tip hoort gebruikt deze webdienst en bevat een Eigen Functie om het webadres te berekenen. In elke webviewer wordt de data samengesteld die in de barcode moet komen.
Voorbeelden die getoond worden zijn telefoonnummer, e-mail, website en WiFi-netwerk. Daarnaast zijn SMS, vcard, geolocatie en events mogelijk. Voor hulp met implementeren kunt u contact met ons opnemen. Deelnemers aan onze trainingen kunnen gratis vragen stellen, per e-mail of op ons forum.


Afbeelding
Met vriendelijke groet,
René Ros

FMTraining
Hét FileMaker trainingsinstituut van Nederland.
Plaats reactie