Regeerakkoord Rutte III: Btw verhogen in uw database

Bespreken van database ontwerp: methodes en keuzes voor de structuur van tabellen, velden en relaties.
Gebruikersavatar
René Ros
Site Admin
Berichten: 65
Lid geworden op: 26 feb 2017 20:46

Regeerakkoord Rutte III: Btw verhogen in uw database

Bericht door René Ros »

Een regeerakkoord van een nieuwe regering heeft niet zo heel vaak direct effect op het merendeel van de FileMaker databases. Welke aanpassingen moeten er in uw database gemaakt worden om - op een nog te bepalen datum - het lage btw-percentage te kunnen verhogen van 6 naar 9 procent?

Klanten die een FileMaker database hebben die geheel door mij is ontwikkeld, hoeven geen aanpassingen uit te laten voeren. De beheerder van die database kan zelf het percentage wijzigen bij de Instellingen. Controleer tevoren waar in uw database de wijziging precies gemaakt moet worden.

In andere databases zullen mogelijk wel aanpassingen gemaakt moeten worden. Vaak moet in de artikelen/producten/prijslijst tabel het percentage gewijzigd worden. Dat kan in één keer voor meerdere artikelen met het menu-onderdeel 'Veldinhoud vervangen'. Soms is er een tabel met de btw-percentages en hoeft u het daar maar één keer te wijzigen.

Als het percentage vast in een berekening is opgenomen dan moet een nieuw veld voor het percentage toegevoegd worden. Alle bestaande records krijgen daarin het oude percentage en alle latere records het nieuwe percentage. In de berekening wordt vervolgens het veld gebruikt in plaats van de vaste waarde.
De btw-percentages van al eerder gemaakte facturen e.d. moeten uiteraard niet aangepast worden. Als het goed is, is Opzoeken gebruikt om het percentage vast te leggen en geen gerelateerd veld.

Als u vragen hebt of u wilt hulp bij de aanpassing, dan verneem ik graag van u maar wees op tijd!


Afbeelding
Met vriendelijke groet,
René Ros

FMTraining
Hét FileMaker trainingsinstituut van Nederland.
Plaats reactie